ROKETSAN tarafından geliştirilen LUMTAS-GM tanksavar füzesi, yapılan test atışları ile harp sahasının değişen yapısına uyum sağlıyor. Bu gelişmiş füze, tanklar dışındaki hedeflere de etkili bir şekilde angaje olabiliyor.

LUMTAS-GM ve KAAN'ın Gelişmiş Özellikleri

LUMTAS-GM, yerden atıldığında 16 km, havadan atıldığında ise 20 km menzile sahip olacak şekilde tasarlandı. Bu, Türkiye'nin tanksavar ve seyir füzeleri arasındaki boşluğu dolduran bir adım olarak görülüyor. KAAN ise, Aralık ayı ortasında başlayacak taksi testlerinden sonra ilk uçuşunu gerçekleştirecek.

Türkiye'nin Savunma Sanayii İçin Büyük Adım

Türkiye'nin lider havacılık sanayisi şirketi TUSAŞ, özgün geliştirme projeleriyle yıl boyunca yoğun bir tempo sürdürdü. Yılın sonlarına doğru bu çalışmalar zirveye ulaşacak ve TUSAŞ, ANKA-3 ve KAAN'ın ilk uçuşlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Savunma Sanayii Araştırmacısı Fatih Mehmet Küçük'ün Görüşleri

Savunma sanayii araştırmacısı Fatih Mehmet Küçük, LUMTAS-GM ve KAAN'ın özelliklerini ve önemini vurguladı. Gelişmiş sensör kabiliyetleri ve füze teknolojileri sayesinde bu sistemlerin çok rollü hale geldiğini ve uzun menzillerde etkili olduğunu belirtti.

Hedef Aydınlatmanın Önemi

Füze atışlarında hedefin aydınlatılmasının kritik bir rol oynadığına değinen Küçük, bu süreçte teknolojik zorlukların üstesinden gelinmesinin önemini vurguladı. Türk S/İHA'larının bu alanda gösterdiği başarı ve yerli/milli imkanlarla geliştirilen sistemlerin önemine dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi