Salı günü, zayıflayan talep görünümü petrol fiyatlarını olumsuz etkiledi. Brent ham petrol vadeli işlemleri, yatırımcıların Orta Doğu veya Venezuela'daki gerginlikler yerine Çin talebine ilişkin endişelere odaklanmasıyla gece boyunca 79,36 dolara geriledi. ABD ve Japonya'daki merkez bankaları toplantıları ve önemli şirket kazanç raporları öncesinde tahvil, döviz ve hisse senedi piyasaları temkinli bir şekilde işlem gördü.

Hisse Senetleri ve Piyasalar

S&P 500 endeksi iki haftalık düşüşün ardından istikrara kavuşurken, vadeli işlemler Asya seansının başlarında %0,4 düştü. Japonya'nın Nikkei endeksi sabah işlemlerinde %0,7, MSCI'nin Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerinin en geniş endeksi de %0,7 düştü. Piyasalar, ABD'de faiz indirimi ihtimalinin düşük olduğunu, ancak Eylül ayında Fed Fon faiz oranında 25 baz puanlık bir indirimi fiyatlıyor.

Japonya Merkez Bankası Beklentileri

Japonya'da ise piyasalar, 10 baz puanlık bir faiz artışının yaklaşık %60 ihtimalle gerçekleşeceğini düşünüyor. BOJ'un devasa tahvil alım programından nasıl sıyrılmayı planladığına dair haberler bekleniyor. Pepperstone'da araştırma başkanı olan Chris Weston, "Fırtına öncesi sessizlik" teriminin katlarda duyulduğunu belirtti.

Döviz Piyasaları ve Diğer Gelişmeler

Dolar ve yen, son dönemdeki çıkış hareketlerinin ardından dar aralıklarda işlem gördü. Euro 1,0851 dolardan satın alınırken, Avustralya doları 0,6536 dolardan işlem gördü. Yen, dolar karşısında 153,95'te geziniyor. Citi Singapur'daki döviz ticareti başkanı Nathan Swami, merkez bankası toplantılarının yenin yörüngesinde değişime işaret edebileceğini söyledi.

Günün Öne Çıkan Gelişmeleri

Microsoft ve AMD kazançlarını açıklayacak. Almanya ve İspanya'da ön TÜFE verileri açıklanacak. Avustralya enflasyon verileri Çarşamba günü, İngiltere Merkez Bankası'nın Perşembe günkü politika toplantısında faiz indirimi yapma ihtimali değerlendirilecek.

Editör: Halit Alptekin