Dolar, Çarşamba günü küçük bir gerileme yaşasa da, ABD Hazine tahvili getirilerindeki artış ve riskten kaçınma eğilimindeki belirgin dönüş gibi faktörlerle iki haftanın en yüksek seviyelerine yakın bir seyir izledi. Japonya'nın tatil nedeniyle piyasalardan uzak kaldığı Asya ticaretinde, Amerikan doları sabah saatlerinde kazanımlarının bir kısmını geri verdi.

Yeni Zelanda doları, Çarşamba günü erken saatlerde düşük bir seviye olan 0,62485 doları gördükten sonra yükselişe geçerek 0,62695 dolara ulaştı. Avustralya doları da benzer bir eğilim göstererek 0,6767 dolara yükseldi.

ABD doları, Salı günü iki haftanın en yüksek seviyesi olan 102,25'e yakın bir seviyede işlem görmeye devam etti. Dolar endeksi, Mart 2023'ten bu yana en iyi günlük performansını sergileyerek %0,86 arttı.

2024'te ABD faiz indirimleri beklentilerinin artışı, geçen yılın sonunda doların değer kaybetmesine ve Hazine tahvilleri ile hisse senetlerinde yükselişe neden oldu. Ancak, yeni yılda S&P 500 ve Nasdaq Composite'in düşüşle kapanması, bu eğilimin devam etmediğini gösterdi.

National Australia Bank'ın FX stratejisi başkanı Ray Attrill, "Daha yüksek ABD getirileri, daha zayıf ABD hisseleri, daha güçlü dolara eşittir" diyerek durumu özetledi.

Öte yandan, euro ve sterlin, Salı günü kaydedilen ağır kayıpların ardından toparlandı. Euro %0,95 düşüşün ardından 1,0955 dolara, sterlin ise %0,87 düşüşten sonra 1,2633 dolara yükseldi.

ABD Hazine tahvili getirilerindeki toparlanma, doları destekleyen bir faktör olarak öne çıktı. 10 yıllık gösterge tahvil, önceki seansta iki haftadan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

Yen, dolar karşısında zayıf bir performans sergileyerek, bir önceki seansta yaklaşık %0,8 değer kaybettikten sonra %0,1 düşüşle 142,05'e geriledi.

Riskten kaçınma eğiliminin artmasında, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas lider yardımcısına yönelik düzenlediği insansız hava aracı saldırısının etkili olduğu düşünülüyor. Attrill, "Piyasaların jeopolitik gelişmeleri göz ardı etmekte zorlanacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Halit Alptekin